TO JEST NASZE ARCHIWUM KATEGORII 'Forum'
napisał(a):
Witam. Mam taki oto problem z moim Zippem xRace: Wkładam kluczyk do stacyjki, przekręcam, żadne kontrolki się nie świecą (działają tylko światła długie i krótkie) nie działa też klakson 0 reakcji na próbę odpalenia ze startera. Odpalam z kopniaka - kontrolki się świecą, klakson działa (tylne kierunki słabo świecą, wraz z dodaniem gazu wszystko działa mocniej, oczywiste to jest ale wydaje mi się że te tylne i tak świecą za słabo, w dzień przy 2tyś obrotach niemalże wcale ich nie widać że świecą, natomiast przednie świecą bardzo dobrze) Motorek odpala z akumulatora na krótko. Jeśli kręcę kierownicą to w pewnych miejsach światła gasną itp (nie zawsze się to zdarza, ale jednak zdarza) No więc panowie ktoś wie o co może chodzić?? Najbardziej mi zależy żeby odpalał normalnie ze startera. Dla osoby która pomoże w rozwiązaniu tematu wysyłam 0.7 pocztą :D
napisał(a):
Co prawda minął już tydzień, więc jest szansa, że problem jest już rozwiązany, ale jak dla mnie to objawy przetartej wiązki. Jest zwarcie, rozładowuje się akumulator i dlatego nie odpala z akumulatora. Szukaj w pierwszej kolejności na wiązce, która rusza się, jak kręcisz kierownicą. Żmudna robota, ale do znalezienia, potrzebna tylko cierpliwość. Miałem kiedyś podobny przypadek w samochodzie (tam nie było czym kopać...), rozebrałem pół auta... :) Ale się udało :) Powodzenia :)
napisał(a):
Hej. W pytaniu masz już odpowiedź. Wiązka do wymiany.
Więcej w Forum
Pierwszy motocykl dla osoby do 190cm (125)

2018-06-01 18:31:54.500302recon19J20napisał(a):Witam, zamierzam kupoić motocykl o poj do 125cm3, tak do nauki jazdy, może za jakiś czas jak złapie bakcyla...

Zamknij