Jesteśmy w szoku, że nawet czekoladowe sprężyny są sprężyste!
Amaury Guichon jest cukiernikiem. Ale nie byle jakim, który potrafi upiec po prostu smaczny sernik… Amaury przez kilka lat zbierał doświadczenie na całym świecie, a niedawno wrócił do rodzinnego Las Vegas, gdzie otworzył Akademię Cukierniczą (The Pastry Academy). Tworzy tam prawdziwe cukiernicze dzieła sztuki, jak goryl z ciasta, czy smok na wieży zamkowej.
Kilka dni temu Guichon stworzył motocykl wykonany w 100% z czekolady. Jak sam napisał: „To jest zdecydowanie najbardziej skomplikowane z moich dzieł.”
W przypadku komunikatu „film niedostępny”, polecamy obejrzeć go bezpośrednio na Facebooku.
Poziom skomplikowania konstrukcji oraz procesu obróbki jest naprawdę imponujący, tak jak dbałość o szczegóły – tym bardziej, że wszystko jest z czekolady! „Szczególnie podobało mi się konstruowanie sprężyn oraz kół” – napisał Amaury.
A Wam co się najbardziej podobało? My jesteśmy w szoku, że sprężyny są sprężyste! Tylko ten cyfrowy prędkościomierz jakoś nie pasuje… 😉
Zostaw odpowiedź