Jesteśmy w szoku, że nawet czekoladowe sprężyny są sprężyste!

Amaury Guichon jest cukiernikiem. Ale nie byle jakim, który potrafi upiec po prostu smaczny sernik… Amaury przez kilka lat zbierał doświadczenie na całym świecie, a niedawno wrócił do rodzinnego Las Vegas, gdzie otworzył Akademię Cukierniczą (The Pastry Academy). Tworzy tam prawdziwe cukiernicze dzieła sztuki, jak goryl z ciasta, czy smok na wieży zamkowej.

Kilka dni temu Guichon stworzył motocykl wykonany w 100% z czekolady. Jak sam napisał: “To jest zdecydowanie najbardziej skomplikowane z moich dzieł.”

W przypadku komunikatu “film niedostępny”, polecamy obejrzeć go bezpośrednio na Facebooku.

Poziom skomplikowania konstrukcji oraz procesu obróbki jest naprawdę imponujący, tak jak dbałość o szczegóły – tym bardziej, że wszystko jest z czekolady! “Szczególnie podobało mi się konstruowanie sprężyn oraz kół”napisał Amaury.

A Wam co się najbardziej podobało? My jesteśmy w szoku, że sprężyny są sprężyste! Tylko ten cyfrowy prędkościomierz jakoś nie pasuje… 😉

Więcej w Newsy, Wyróżnione, Ze świata
Energica sprzedała milionowy motocykl elektryczny

Energica, producent motocykli elektrycznych z Włoch pochwalił się milionowym sprzedanym egzemplarzem! Zamówienie wpłynęło z Tajwanu…

Zamknij